Ons team

StudioDigitaal heeft een vaste kern van drie personen, aangevuld met bekwame parttimers en freelancers voor specifieke werkzaamheden. Ons kernteam heeft samen meer dan 75 jaar ervaring in foto- en videoproducties voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers.

Yvonne Groeneveld

begon op jonge leeftijd met natuurfotografie, waarna ze op een bepaald moment besloot om een vakopleiding voor fotografie te volgen. Toen ze haar latere echtgenoot Joost tegenkwam, konden zij samen van fotografie hun beroep maken. 

 

Bij StudioDigitaal heeft zij een veelzijdige functie; van set-assistent tot cameravrouw, maar ze verzorgt ook productie en administratie.

Joost Groeneveld

wist al op zijn achtste: ‘ik word fotograaf’. Als tiener was hij fulltime werkzaam voor vakfotografen. Toen hij 16 werd, mocht hij aan de slag bij een van de grootste reclamebureaus van Nederland, dat onder meer voor Unilever productfoto’s maakte. Sindsdien ontwikkelde Joost zich bijzonder breed in het vakgebied van fotografie en later ook video. Al meer dan 20 jaar heeft hij zijn eigen bedrijf, waarvan StudioDigitaal onderdeel uitmaakt. Joost is op de hoogte van alle moderne technieken maar kan de opdrachtgever ook heel gedetailleerd adviseren over visuele effecten, creatieve vormgeving en camerastandpunten. Zowel technisch als creatief is hij uw ideale adviseur.

Patrick den Ouden

………

Vanuit crisis naar kans

Als onderdeel van onze bedrijfsactiviteiten boden wij de klanten al vele jaren het gebruik van onze fotostudio. Toch hebben wij in 2020 – feitelijk door de Corona-crisis – besloten om de studio’s uit te bouwen en StudioDigitaal op te richten. Een belangrijke aanleiding was de plotseling sterk groeiende vraag naar webinars en live-uitzendingen voor de meest uiteenlopende organisaties; van bedrijven tot scholen en van brancheverenigingen tot culturele instellingen.

 

Om aan die vraag op een professionele wijze te kunnen voldoen, hebben we een videostudio ingericht en onze fotostudio een upgrade te geven. Zo hoeven we niet steeds onze studio’s om te bouwen voor een specifieke toepassing. Kom je voor een fotoreportage of wil je juist een videoprogramma maken en uitzenden; voor elk type toepassing staat een professionele opstelling gereed.

 

Onze filosofie

Heeft u zelf ervaring met de productie van studiofoto’s of av-producties, dan bieden wij u onze faciliteiten ook te huur aan. U bent dan zelf in controle en u bedient de techniek en de studio met uw eigen mensen. Wij geven een rondleiding en introductie, en waar nodig kunt u op onze begeleiding terugvallen. Maar in zo’n situatie bent u de ‘baas’ in de studio en bepaalt u volledig hoe de productie tot stand komt.


Overigens is de studio niet alleen voor bedrijven toegankelijk; onze studio’s, maar ook de green-screen-opstelling, blijkt erg in trek bij vele particulieren. Zij kunnen de green-screenstudio huren voor bijvoorbeeld het opnemen van TikTok-video’s die ze dan thuis of bij ons in de editruimte monteren voor een professioneel eindresultaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om de volledige technische ondersteuning, inclusief montage en afwerking, aan ons over te laten.